Christianshavn

Velkommen til Christianshavn.

Christianshavn er en ganske særlig bydel. Omkranset af vand hele vejen rundt, er denne bydel faktisk bygget ovenpå vandet.

Christianshavn kom særligt på alles læber i 1970, da TV-serien "Huset på Christianshavn" rullede over skærmen. Serien er optaget en af de absolut hyggeligste gader i hele Danmark, nemlig Amagergade. Vi er utrolig stolte af den historie Amagergade bringer, da den faktisk indkapsler rigtig meget af den historie som Christianshavn byder på. Med de gamle huse på bla. Wildersgade, Strandgade, Overgaden neden og oven vandet.

Derudover har Christianshavns metro også givet muligheden for at komme nemt rundt, om du skal i Lufthavnen eller til Nordhavn, står du begge steder indenfor få stop.

Christianshavn fornyer sig også hele tiden. Med de prisvindende bebyggelser på hhv. Krøyers plads og på Papirøen skabes noget nyt og unik, men i hjertet af det hele. I den anden ende af Christianshavn er Panterens Bastion også udviklet til smukke lejligheder med blandt andet privat parkering og skønne grønne omgivelser med vand omkring sig.

Derudover byder Christianshavn også, som en af de få bydele på gamle, oprindelige og fredede rækkehuse.  Husene på Galionsvej og Bohlendachvej har noget helt særligt, med vandet lige udenfor døren, oprindeligt opførte ejendomme med dens tid charme. Hvad blev de brugt til?

Når man siger Christianshavn, kommer man ikke udenom Christiania. Fristaden der blev skabt i xx, er efterhånden en del af hverdagen og hver dag valfarter flere tusinder af turister forbi for at se Fristaden.
Hvad mange ikke ved er, at der bag Christiania er de smukkeste grønne områder med både vand og skovfølelse.

På trods af sin "lille størrelse" byder Christianshavn på sine egne uddannelsessteder bla. Christianshavns Skole, Christianshavns Døtreskole, Christianshavns Gymnasium.
Restauranter som Noma, 108, Nærvær, Barr er det top højt niveau af michellin, men Christianshavn byder også på gode gamle restauranter så som Christianshavns Færgecafe, hvor der er om onsdagen blandt andet er stegt flæsk.

juli 2024

MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031